Zapošljavanje stranih radnika u turizmu

Potražnja za stranim radnicima kod hrvatskih poslodavaca kontinuirano raste, a to pogotovo vrijedi za zapošljavanje stranih radnika u turizmu. Često ti radnici dolaze iz prekooceanskih zemalja, poput Filipina, što iz nekoliko razloga predstavlja idealno rješenje za radna mjesta u hrvatskom turizmu.

Zapošljavanje stranih radnika u turizmu – prednosti

Specifičnost turističke sezone je da zahtjeva veliki broj sezonskih radnika i to na jako velikom broju pozicija. Uvoz radne snage posljedica je migracija koje se prirodno događaju i kojima smo unazad nekoliko godina mogli svjedočiti na vlastitim prostorima. Veliki odljev radne snage iz Hrvatske podrazumijeva popunjavanje radnih mjesta uvozom stranih radnika.

Zapošljavanje stranih radnika u turizmu predstavlja prednost zbog veće mogućnosti pronalaska sezonskih radnika. Znanje engleskog jezika također igra veliku ulogu jer većina tih radnim mjesta podrazumijeva uslužne djelatnosti i svakodnevnu komunikaciju s turistima. A važan segment je i određena sličnost u kulturama. Zbog svega toga radnici s Filipina jedan su od najčešćih izbora hrvatskih poslodavaca.

Trend zapošljavanja filipinskih radnika u Hrvatskoj

Napredak gospodarstva nemoguć je bez odgovarajućih radnika, a pri tome je važno voditi računa o kvaliteti, ne samo o kvantiteti. Jedni od najcjenjenijih stranih radnika na našem tržištu su filipinski radnici. Razlog tome leži u njihovoj kulturi i radnoj etici, ali i u uređenom sustavu od strane Filipina koji vode računa o tome na koji način njihovi radnici dobivaju posao izvan matične zemlje. (Izvor)

Filipinski su radnici uglavnom dobro prihvaćeni od strane domaćih poslodavaca i zaposlenika zbog svoje marljivosti, etičnosti i prilagodljivosti hrvatskoj kulturi. Engleski jezik jedan je od službenih jezika Republike Filipini, stoga nemaju teškoća u komunikaciji i sporazumijevanju. Upravo zbog toga, proces integracije puno je jednostavniji i lakši za domaće poslodavce, ali i za filipinske radnike.

Važnost međudržavne suradnje

Razlog zašto zapošljavanje stranih radnika u turizmu, funkcionira učinkovito kroz Pinoy385 agenciju je upravo kvalitetna međudržavna suradnja i organiziran proces. Agencija djeluje već preko 5 godina i provodi postupke posredovanja u zapošljavanju u skladu s normama filipinske državne agencija za prekomorsko zapošljavanje (Philippine Overseas Employment Administration) i Ureda za provedbu prekomorskih zapošljavanja (Philippine Overseas Labor Office).

Ono što svakako predstavlja dodatnu vrijednost za naše klijente je jamstvo na uslugu selekcije i posredovanja od 60 dana i kontinuirane evaluacije rada tijekom boravka radnika u Republici Hrvatskoj.

Klizi na vrh