Legalnost zapošljavanja

Nastavno na značajan rast broja agencija za zapošljavanje koje nude razne opcije klijentima, a koje u pozadini imaju i elemente trgovanja ljudima (human trafficking) pri čemu se za zapošljavanje koriste nevažeći i/ili krivotvoreni dokumenti, želimo istaknuti propise i postupke u vezi zapošljavanja državljana Filipina – kojih se PINOY 385 u potpunosti pridržava.

Predanost najvišim profesionalnim, etičkim i pravnim standardima rezultira uspješnim zapošljavanjem, što najbolje potvrđuje obostrano i dugoročno zadovoljstvo i sigurnost klijenta i radnika. Dodatnu vrijednost usluzi koju pružamo daju članovi našeg tima koji su i sami filipinski državljani te su uključeni u sve faze poslovanja, što uključuje suradnju i komunikaciju s radnicima i poslodavcima za vrijeme trajanja radnog odnosa.

Akreditacija poslodavca

Republika Filipini putem Ministarstva za provedbu zapošljavanja prekomorskih radnika (Department of Migrant Workers, DMW) i Ureda za kontrolu rada prekomorskih radnika (Migrant Workers Office, MWO) postavlja smjernice i uvjete zapošljavanja svojih državljana izravno s Filipina.

U skladu sa smjernicama, postupak obuhvaća:

  • Ovjeru propisane dokumentacije
  • Predodobrenje MWO
  • Akreditaciju DMW

Zapošljavanje provedeno u skladu sa smjernicama DMW-a jamči poslodavcu da je radnik:

  • Prilikom potpisa ugovora o radu i podnošenja zahtjeva za dozvolu za boravak i rad (DBR) obavio liječnički pregled na Filipinima, kao garanciju sposobnosti za rad
  • Prisustvovao obaveznim orijentacijskim seminarima:
  • Ugovorio obveznu policu prekomorskog osiguranja na Filipinima koja uključuje pokriće troškova repatrijacije
  • Ishodovao izlaznu dozvolu s Filipina (Overseas Employment Certificate, OEC), primjer dokumenta
  • Upoznat s osnovnim radnopravnim odredbama Republike Hrvatske
  • Informiran o društveno prihvatljivim normama za boravak u Republici Hrvatskoj

Provjera akreditacije

Odobrenu akreditaciju vas kao poslodavca možete provjeriti na službenim internetskim stranicama filipinskih regulatornih tijela putem ove poveznice.

Pretraživanje je moguće prema sljedećim kriterijima:

Sve dodatne informacije vezane za postupak akreditacije poslodavca te propisanih uvjeta filipinskog regulatora dostupne su na internetskim stranicama konzularnog predstavništva Republike Filipini odnosno Migrant Workers Office u Milanu.

Agencija dodatno pruža administrativnu i logističku podršku klijentima kroz savjetodavne usluge te pomoć kod ishođenja i preuzimanja potrebne dokumentacije. Također, dočekujemo svakog filipinskog radnika prilikom dolaska u Republiku Hrvatsku uz mogućnost organizacije prijevoza do boravišta.

Zbog važnosti integracije filipinskih radnika u kolektiv i hrvatsko društvo održavamo uvodnu edukaciju radnicima o hrvatskoj državi, kulturi i jeziku, a nudimo im i mogućnost dodatnih konzultacija u Agenciji.

Uz članstvo u strukovnim tijelima kao što su Hrvatska udruga poslodavaca – Koordinacija za agencijski rad i posredovanje pri zapošljavanju (HUP-KARP) i Zajednica agencija pri HGK, PINOY 385 ujedno aktivno sudjeluje na stručnim okupljanjima, panelima i diskusijama iz područja zapošljavanja stranaca u Republici Hrvatskoj. Na ovaj način se kontinuirano usavršavamo sukladno važećim zakonskim propisima te dajemo svoj doprinos optimiziranju postupka zapošljavanja filipinskih radnika u Republici Hrvatskoj.

Obratite nam se.

Javite nam se i saznajte odgovore na sva vaša pitanja.

Naš tim će vam osigurati sve potrebne informacije o zapošljavanju filipinskih radnika.

Obratite nam se.

Javite nam se i saznajte odgovore na sva vaša pitanja.

Naš tim će vam osigurati sve potrebne informacije o zapošljavanju filipinskih radnika.

Klizi na vrh