Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj – zašto žele doći u Hrvatsku?

Ako pričamo o temi zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj, tko će bolje objasniti razloge dolaska u Hrvatsku od osoba koje su to prošle. Upoznajte Joy i Cherilyn, samo dvije od nekoliko stotina ljudi koji su svoj dom i obitelji na Filipinima zamijenile radom u Hrvatskoj.

Filipinaca je gotovo 90 milijuna i posla za sve jednostavno nema, ali njihova vlada ulaže velike napore kako bi drugim zemljama omogućila siguran i provjeren proces koji ni na koji način ne oštećuje domaće stanovništvo.

Prednosti rada u Hrvatskoj u odnosu na Filipine

Glavne prednosti rada u Hrvatskoj u odnosu na Filipine prvenstveno se odnose na 30 do 50% veće šanse za pronalaskom posla. Cherilyn naglašava kako veliku prednost igra i činjenica da ovdje na posao stignu kroz 10 minuta dok na Filipinima to obično traje po dva i pol sata. Dok Joy ističe da je sve puno organiziranije u Hrvatskoj.

Naglašavaju da se u Hrvatskoj radi osam sati dok su na Filipinima prekovremeni više pravilo nego iznimka.

Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj – pravila na tržištu

Ako ste ikada pratili temu zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj možete primijetiti komentare koji se odnose se na rušenje cijene rada domaćim radnicima. Strane se radnike često izrabljuje po puno manjoj cijeni sata pa se poslodavcima više isplati zaposliti stranca nego domaćeg radnika. To za filipinske radnike nikako ne vrijedi.

Filipinska vlada brine o uvjetima rada filipinaca u inozemstvu pa se tako kod njih uvijek radi o istoj plaći koju bi dobio hrvatski radnik na istom radnom mjestu. Dogovorenoj suradnji između dvije zemlje tako nije cilj pružiti jeftiniju radnu snagu koja bi dugoročno oštetila domaće stanovništvo, nego popuniti problem nedostatka radnika na određenim radnim mjestima.

Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj predstavlja kvalitetno rješenje u sektorima u kojima treba velik broj radnika koji se brzo mogu prilagoditi kulturi i načinu rada. Ako mislite da ovakav pristup može pomoći vašem poslovanju, obratite se našem timu i zatražite neobavezujuću ponudu. Predstavite nam svoje izazove i dopustite nam da vidimo što možemo napraviti za vas.

Klizi na vrh