Agencija za zapošljavanje stranaca koja radi s više od 100 hrvatskih tvrtki

Hrvatska i druge europske zemlje već su nekoliko godina suočene s nedostatkom radne snage. Taj se problem pokušava se riješiti između ostalog i uvozom stranih radnika. Agencija za zapošljavanje stranaca glavni je akter da ta procedura osigura potrebnu kvalitetu.

Na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Westin, na kojoj smo bili sudionici, pričalo se upravo o tome. Tamo smo istaknuti kao jedina specijalizirana agencija za zapošljavanje stranca i stranih radnika s Filipina. Kroz svoj smo rad uspješno zaposlili radnike u gotovo 100 hrvatskih tvrtki različitih sektora. I to radnike s kojima su naši klijenti izuzetno zadovoljni.

Jedina agencija za zapošljavanje stranaca specijalizirana za filipinske radnike

Zašto naglasak na filipinske radnike? Upravo su Filipinci diljem svijeta prepoznati kao kvalitetni, pošteni, pouzdani i vrijedni radnici, pa su tako sve traženiji i kod hrvatskih poslodavaca. Zato smo osmislili proces koji garantira kvalitetu i zadovoljstvo, kako za klijente tako i za radnike.

Naša agencija obavlja razgovor s kandidatima, prezentaciju kandidata klijentu, postupak ishođenja dozvole za boravak i rad, postupak ishođenja vize za ulazak u Republiku Hrvatsku, organizira putovanje radnika i orijentacijski trening te rješava administrativne postupke nakon dolaska radnika.

Uvjeti za zapošljavanje filipinskih radnika

Uvjete za zapošljavanje filipinskih radnika postavili smo s jedne strane mi, a s druge strane filipinska vlada. Upravo zato sve što radimo, radimo u skladu sa zadanim normama po filipinskoj državnoj agenciji za prekomorsko zapošljavanje Philippine Overseas Employment Administration i uredu za provedbu prekomorskih zapošljavanja PhilippineOverseas Labor Office.

Oni su odredili da filipinski radnici ne smiju primati plaću manju od prosjeka, odnosno ne smiju raditi za manji iznos nego što bi radio domaći radnik na istoj poziciji. S jedne strane to sprječava iskorištavanje filipinskih radnika u svijetu, a s druge strane štiti domaće radnike jer ne omogućava poslodavcima veću isplativnost davanja posla stranica u odnosu na domaće radnike.

Od ostalih uvjeta radnici kod hrvatskih poslodavaca zapošljavaju se minimalno do dvije godine, a tijekom tog razdoblja mi, kao agencija za zapošljavanje stranaca, moramo nadzirati rad radnika kod poslodavca.

Sigurnost i kvaliteta za hrvatske poslodavce

Ono što je naš direktor, Stjepan Jagodin, posebno naglasio bila je razina sigurnosti i kvalitete koju pružamo poslodavcima. “Ukoliko smo pogriješili u odabiru kandidata, odnosno radnik nije dosegao maksimum koji je poslodavac očekivao naša je obveza da tog radnika zamijenimo drugim, o svom trošku ponavljamo potrebnu proceduru. Prvih 60 dana je neki rok kada se može ocijeniti je li radnik zadovoljio kriterije. Do sada, s obzirom na broj radnika koji su došli u Hrvatsku, imali smo samo 12 zamjena što je relativno malo. Nismo išli u procjenu čija je pogreška, nego smo nastojali da poslodavac dobije radnika s kojim će biti zadovoljan”. (Izvor)

Upravo nam je takav pristuo omogućio da već godinama imamo uspješne suradnje sa svojim klijentima.

Klizi na vrh