Kako zaposliti stranog radnika u Hrvatskoj?

U Hrvatskoj se već neko razdoblje bilježi kontinuiran rast upita domaćih poslodavaca za uvozom stranih radnika i to pogotovo radnika s Filipina. Ali kako zaposliti stranog radnika u Hrvatskoj? Za početak, ako nam je cilj napredak gospodarstva važno je brinuti o kvaliteti, a ne samo o kvantiteti, pa je izbor agencije za zapošljavanje stranih radnika, puno sigurniji izbor od samostalnog odlaska u taj proces.

Zašto izabrati agenciju za zapošljavanje stranih radnika?

Proces uvoza stranih radnika dugotrajan je i uključuje mnogo procedura i dokumentacije, kako sa strane zemlje iz koje radnik dolazi tako i sa strane zemlje u koju dolazi. Agencije kako bi mogle uspješno poslovati, moraju imati posložen taj proces što omogućava brži i sigurniji uvoz.

Osim samog procesa, ovakav oblik dovođenja stranih radnika omogućava i jednostavniju integraciju. Agencija Pinoy385 specijalizirala se za dovođenje stranih radnika s Filipina. Filipinski su radnici poznati po marljivosti i etičnosti. Imaju jako visoko poznavanje engleskog jezika i puno su otvoreniji prilagođavanju našoj kulturi. Upravo zbog toga, proces integracije puno je jednostavniji i lakši za domaće poslodavce, ali i za filipinske radnike. (Izvor)

Kako zaposliti stranog radnika u Hrvatskoj?

Ako ste se odlučili za zapošljavanje stranog radnika preko agencije, izaberite agenciju koja imaju uspješnu i posloženu suradnju sa zemljom iz koje dovodite radnike. To je važno zbog dozvola za preseljenje i rad, zbog uvjeta koje određuju obje strane u procesu i zbog uspješne selekcije.

Agencije vam treba biti podrška u svakom koraku od inicijalne analize potreba poslodavca, selekcije radnika, ishođavanja svih potrebnih dokumenata, poput Dozvole za boravak i rad i Vize za ulazak u Republiku Hrvatsku te u organizaciji njihovog dolaska u Hrvatsku.

Dodatno obratite pozornost na stupanj podrške koji vam se nudi u pogledu jamstva na uslugu odnosno evaluacije tijekom boravka radnika kod vas.

Uvoz radne snage posljedica je migracija koje se prirodno događaju, a Hrvatska nije iznimka, pogotovo u vrijeme turističke sezone. Ako i vi razmišljate o tome kako zaposliti stranog radnika u Hrvatskoj, potražite savjet agencije. Tim Pinoy385 stoji vam na raspolaganju.

Klizi na vrh