filipinski radnici

Poslovni dnevnik: Sve veća potreba za filipinskim radnicima u Europi

Stjepan Jagodin, osnivač i direktor agencije za ustupanje i posredovanje u zapošljavanju filipinskih radnika PINOY 385, u intervjuu za Poslovni dnevnik, podijelio je razmišljanja o trendu zapošljavanja stranih radnika i važnosti pružanja sveobuhvatne podrške državljanima trećih zemalja za njihovu uspješnu integraciju.

Naime, Europa svjedoči sve većoj potrebi za radnicima iz azijskih zemalja, posebice s Filipina, kako bi se zadovoljile rastuće potrebe na tržištu rada. Prema službenim podacima, u Sloveniji se bilježi značajan rast u broju stranih radnika, koji čine preko 15 % radno aktivne populacije, a interes za zapošljavanjem radnika iz inozemstva kontinuirano raste. Priliku je prepoznala zagrebačka tvrtka PINOY 385, koja je specijalizirana za zapošljavanje filipinskih radnika te već godinama uspješno posluje u Hrvatskoj, a osnovala je sestrinsku tvrtku PINOY 386 i postala prva agencija koja pokriva taj segment tržišta u Sloveniji.

,,Posljednjih nekoliko godina primjetan je sve veći interes slovenskih poslodavaca za zapošljavanje radnika iz inozemstva. Zbog toga smo odlučili proširiti svoje poslovanje na Sloveniju’’, izjavio je Jagodin. Osim turističkog sektora, logistike i građevine, filipinski radnici sve su traženiji u sektorima poput metalurgije, transporta, skladištenja i ugostiteljstva. Stjepan Jagodin posebno ističe rastući interes za specijaliziranim pozicijama poput inženjera i voditelja gradilišta.

Podrška slovenskim poslodavcima

Kao prednost zapošljavanja filipinskih radnika, Jagodin je istaknuo: ,,Naša agencija slovenskim poslodavcima pruža sveobuhvatnu podršku u procesu zapošljavanja radnika s Filipina. Specijalizirani smo za pronalaženje i zapošljavanje filipinskih radnika koji imaju izvrsno poznavanje engleskog jezika i iskustvo na istim poslovima, što ih čini idealnim kandidatima za rad.’’

O uspjehu i planovima za PINOY 385 kaže: „Ova promjena donosi nove mogućnosti ne samo za radnike s Filipina, već i za poslodavce diljem svijeta koji prepoznaju vrijednost njihovih vještina i sposobnosti.’’

Više detalja o trendovima zapošljavanja filipinskih radnika u Europi, kao i cijeli intervju, pročitajte na poveznici.

Klizi na vrh