HR.Weekend

Stjepan Jagodin na HR.Weekendu o pristupu međunarodnom zapošljavanju agencije PINOY 385

Prvi HR.Weekend, konferencija namijenjena svim HR profesionalcima, voditeljima ljudskih potencijala, poslodavcima i predstavnicima tvrtki, kao i svima zainteresiranim za razvoj i primjenu inovativnih strategija u upravljanju ljudskim resursima, održana je u rujnu 2023. u sklopu program Weekend Media Festivala. 

U ovom novom formatu koji je najveći naglasak stavio na domenu ljudskih potencijala, jedan od ključnih govornika na događanju bio je Stjepan Jagodin, osnivač i direktor agencije za zapošljavanje filipinskih radnika PINOY 385. 

U sklopu panela ‘Hoće li nas inkluzija stranih radnika promijeniti’ govorilo se o promjenama u demografskoj slici Hrvatske i susjednim zemljama uzrokovanih inkluzijom stranih radnika, što je tema koja je uvelike utjecala na zadaću i ulogu HR odjela. Istaknuto je da je nedostatak radne snage jedan od vodećih izazova za brojne tvrtke, stoga je zapošljavanje stranaca postalo nužna potreba. 

Neka od pitanja na koja se tom prilikom odgovorilo bilo je trebaju li se HR odjeli baviti integracijom nacionalnih kultura u korporativnu kulturu, trebaju li strani radnici biti integrirani u naše postojeće korporativne kulture ili će oni utjecati na promjene i prilagodbe koje će HR odjeli morati implementirati. 

Panelisti su ispričali svoje viđenje na to kako nacionalne kulture mogu utjecati na poslovanje i organizacijsku kulturu, koje su prednosti i izazovi uključivanja stranih radnika u postojeću kulturu te kako se HR odjeli mogu prilagoditi novim izazovima koji proizlaze iz promjena na tržištu rada i promjenama u demografskoj slici. 

Izvor fotografije: HR.Weekend: autor Zvonimir Barišin

Klizi na vrh