Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj i zašto se često odlučujemo za Filipince

Nedostatak radne snage već je nekoliko godina veliki problem hrvatskih poslodavaca, pa se mnogi od njih odlučuju za zapošljavanje stranaca. Točnije, prema procjenama od prošle godine nedostaje više od 60,000 radnika, pa strani državljani predstavljaju brzo i efikasno rješenje. Kod odabira stranih radnika veliki se broj poslodavaca odlučuje upravo za radnike iz Filipina, a za to postoji nekoliko glavnih razloga. (Privredni.hr)

Zapošljavanje radnika s Filipina

U samo tri mjeseca 2022. godine od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje izdano je više od 18 tisuća pozitivnih rješenja za rad stranaca u Hrvatskoj, a veliki dio te brojke čine upravo Filipinci. Zašto se hrvatski poslodavci često odlučuju za zapošljavanje stranaca i to posebno Filipinaca?

Zbog svoje kulture i radne etike, Filipinci slove kao jedni od najcjenjenijih stranih radnika na našem tržištu, a dodatna prednost je odlično poznavanje engleskog jezika. Brzo prihvaćaju hrvatsku kulturu i običaje što ubrzava sam proces integracije u radni kolektiv.

Agencija za zapošljavanje stranaca

Specijalizacija za zapošljavanje radnika s Filipina omogućila nam je pružanje brze i efikasne usluge. U potpunosti smo usklađeni sa zakonima i procedurama pa svojim klijentima već pet godina pružamo kvalitetnu i sigurnu radnu snagu.

Naš proces uključuje posredovanje u zapošljavanju koji počinje inicijalnom analizom potreba poslodavca. Zatim obavljamo selekciju radnika s Filipina, pripremamo sve potrebne dokumente za dolazak i rad u Hrvatskoj te organiziramo sami dolazak.

Gdje se najčešće zaposle strani radnici?

Iz našeg iskustva, najčešći klijenti su vodeće hotelske kuće u Dalmaciji koje strane radnike zapošljavaju na sezonski rad. Nakon toga slijede prehrambene tvrtke, poduzeća iz proizvodnih djelatnosti, turizam te građevinski sektor.

Ono na što smo ponosni je svakako razina zadovoljstva svih uključenih u proces. Od klijenata u različitim sektorima do radnika koje smo doveli. Savršeno usklađivanje potreba poslodavaca sa željama i mogućnostima radnika omogućuje nam da zapošljavanje stranaca  predstavimo kao uspješno rješenje nedostatka radne snage na domaćem tržištu.

Ako i sami vidite nedostatak radne snage u svom poslovanju, javite nam se. Provjerite kako zapošljavanje stranaca može omogućiti rast vašem poslovanju.

Klizi na vrh