zaposljavanje-stranih-radnika-u-turizmu

Vodič za zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj: Savjeti za poslodavce

Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj postalo je rješenje koje brojnim tvrtkama omogućava neometano i stabilno poslovanje. Uz rastuću potrebu za radnom snagom, sve je više tvrtki koje u postupku zapošljavanja koriste usluge specijaliziranih agencija za posredovanje.

S obzirom na to da su ove agencije sve prisutnije na tržištu, želimo istaknuti propise i postupke u vezi zapošljavanja državljana Filipina – kojih se PINOY 385 u potpunosti pridržava.

Kako izgleda postupak?

Agencija PINOY 385 specijalizirana je za zapošljavanje filipinskih radnika te klijentima asistira u akreditaciji kod filipinskih regulatornih tijela, što je jedan od preduvjeta za legalno zapošljavanje njihovih državljana u inozemstvu.

Legalno zapošljavanje radnika s Filipina jamči poslodavcu da je radnik:

  • Obavio liječnički pregled na Filipinima koji potvrđuje njegovu sposobnost za rad.
  • Sudjelovao u obaveznim orijentacijskim seminarima o pravima i obvezama radnika (PEOS i PDOS).
  • Ugovorio obvezno prekomorsko osiguranje koje pokriva troškove repatrijacije.
  • Dobio sve potrebne dozvole za izlazak iz Filipina i zapošljavanje u inozemstvu.

Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj – integracija u radnu okolinu

Po ugovaranju suradnje u postupku zapošljavanja stranaca, slijede:

  • pretraga baze kandidata,
  • selekcijski razgovori,
  • odabir kandidata i
  • pokretanje postupka za dolazak radnika u Hrvatsku.

Ishođenje svih potrebnih dozvola do dolaska radnika u Republiku Hrvatsku traje od 120 do 180 dana, ovisno o nadležnim tijelima koje vode postupak. S obzirom na navedeno, s postupkom zapošljavanja potrebno je započeti na vrijeme, odnosno značajno prije očekivanog početka rada.

PINOY 385 osigurava ishođenje svih potrebnih dozvola za boravak i rad te organizira dolazak stranog radnika u Hrvatsku. Prije samog dolaska, agencija organizira integracijski seminar na kojem strane radnike educiramo o hrvatskoj kulturi, načinu rada i ponašanja te na kojem radnici uče osnove jezika i ostale korisne informacije koji im pomažu da se što prije uklope u novu životnu i radnu sredinu.

Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj učinkovito je poslovno rješenje za mnoge tvrtke.

Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu, klijentima nudimo sveobuhvatnu uslugu s posebnim naglaskom na legalnost postupka kao dodatnu zaštitu poslodavca i radnika.

Klizi na vrh