Zašto odabrati agenciju za posredovanje pri zapošljavanju

Zašto odabrati agenciju za posredovanje pri zapošljavanju – česta pitanja

Usluge agencije za posredovanje pri zapošljavanju sve su češće tražene kako raste potražnja za kvalificiranom radnom snagom u Hrvatskoj. S obzirom na to da je postupak zapošljavanja stranih radnika specifičan, u nastavku ćemo odgovoriti na neka od najčešće postavljenih pitanja kako bismo pojasnili ulogu i značaj suradnje s agencijama za posredovanje pri zapošljavanju, među kojima je PINOY 385 vodeća i specijalizirana u zapošljavanju filipinskih državljana u Republici Hrvatskoj.

Što radi agencija za posredovanje pri zapošljavanju?

Agencija za posredovanje pri zapošljavanju pomaže poslodavcima u pronalaženju, selekciji i zapošljavanju kvalificiranih stranih radnika. Njihova uloga obuhvaća vođenje cijelog postupka zapošljavanja, počevši od analize potreba poslodavca, selekcije kvalificiranih kandidata pa sve do ishođenja potrebnih radnih dozvola i usklađivanja sa zakonskim propisima prije početka rada.

Zašto koristiti usluge agencije za zapošljavanje stranih radnika?

Zapošljavanje stranih radnika je složen postupak u kojem je potrebno dobro poznavanje imigracijskih propisa. Korištenje usluga agencije za posredovanje pri zapošljavanju osigurava da su svi administrativni i radnopravni aspekti zapošljavanja usklađeni s propisima.

Uz navedeno, PINOY 385 ima pristup bazama kvalificiranih radnika, što značajno ubrzava i pojednostavljuje proces pronalaska odgovarajućeg kandidata.

Koje su prednosti rada s agencijom za posredovanje?

Korištenje usluga agencije za posredovanje pri zapošljavanju omogućuje poslodavcima da se fokusiraju na svoje poslovanje, dok agencija rješava administrativnu stranu zapošljavanja stranog radnika. Prednosti suradnje uključuju:

  • Pristup širokoj bazi kvalificiranih kandidata
  • Pravna usklađenost postupka
  • Ušteda vremena i resursa
  • Stručna podrška u svim fazama zapošljavanja
  • Kontinuirana podrška tijekom zaposlenja

Kako agencija za posredovanje pri zapošljavanju bira kandidate?

PINOY 385 kontinuirano radi na povećanju baze kandidata i provodi detaljne procese selekcije. Nakon što poslodavac definira svoje potrebe, agencija analizira kvalifikacije i radno iskustvo kandidata te poslodavcu prezentira one koji najbolje odgovaraju zahtjevima radnog mjesta. Poslodavac ima priliku održati selekcijske razgovore s kandidatima prije konačne odluke.

Je li agencija odgovorna za reguliranje dozvola i radnih dokumenata?

Ako je tako ugovoreno, agencija za posredovanje pri zapošljavanju upravlja cijelim procesom dobivanja radnih dozvola i potrebne dokumentacije za strane radnike.

PINOY 385 se u svom dugogodišnjem radu pozicionirao kao ključan partner za poslodavce koji žele zaposliti kvalitetne strane radnike. Ako u svom poslovanju imate potrebe za kvalitetnom radnom snagom, obratite se našem timu koji će vas sigurno, brzo i učinkovito provesti kroz cijeli proces.

Klizi na vrh